Boxspring, wat is het? Wat zijn de voordelen? Een boxspring is een comfortabel bed. Ontdek waarom en hoe dit luxe bed een must-have is op het gebied van beddengoed!

Wat is een boxspring?

Een boxspring, ook wel een gestoffeerde bedbodem genoemd, is een bed bestaande uit een springveren bedbodem die rust op een houten frame met poten. De box is bekleed met stof en wordt geleverd met een hoofdbord. Het matras wordt boven op de box geplaatst. Het is het ultieme hotelbed! Over het algemeen is het hoger dan de meeste bedden.

Deze bedbodems kunnen worden geïntegreerd in bestaande bedframes of op poten van verschillende vormen en materialen worden geplaatst. In dat geval kunnen ze worden voorzien van hoofd- en voetborden, een bedrok of sprei, of gewoon worden gestoffeerd met afneembare of niet-afneembare stof. Sommige fabrikanten bieden zelfs lederen bekleding aan.

Met moderne technieken kunnen elektrisch verstelbare bedbodems worden verkregen. Lezen in bed, tv kijken in de slaapkamer of gewoon ontspannen is nu ook mogelijk op boxsprings.

Wat zijn de voordelen van een boxspringbed?

Maximaal comfort en ondersteuning

De hoogte en de pocketvering maken het bed bijzonder comfortabel en gemakkelijk toegankelijk. U stapt natuurlijk in en uit bed en geniet van ongeëvenaamde ondersteuning over het hele oppervlak. De lichaamsdruk wordt gelijkmatig verdeeld.

Optimale ventilatie

De boxspring met pocketvering zorgt voor een ongeëvenaarde ventilatie. De veren laten de lucht constant circuleren. Dit zorgt voor een gereguleerde temperatuur die bevorderlijk is voor het welzijn en ook de levensduur van het bed verlengt. Slaap in een gezonde omgeving, en dat voor lange tijd.

Luxe afwerking

Een boxspring is het majestueuze bed bij uitstek. De hoogwaardige afwerking maakt het een integraal architectonisch element. Stof, imitatieleer of een combinatie van beide, klassiek, modern of gestoffeerd hoofdbord, u bent vrij om een echt hotelbed samen te stellen!

Elektrisch verstelbare bedbodem

Het formaat van de box, de bekleding van het bed maken een naadloze integratie van een elektrisch systeem mogelijk. Pocketvering is perfect geschikt voor een verstelbaar bed. Met één druk op de knop kunt u uw positie aanpassen.

Kan een boxspring worden aangepast?

Het pocketveringmatras zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van het boxspringeffect. Daarom wordt dit type bed meestal aangeboden als een set van bedbodem en matras. Het is echter mogelijk om uw eigen boxspring samen te stellen met de matras van uw keuze. De afwerking, bekleding, poten en het hoofdbord kunnen volledig worden aangepast.

Ontdek de Beka-collecties

Beka Collectie:
Vanaaf 2345€ voor een 160×200* bed

*Zonder matras

Scroll naar boven